Ο Γεώργιος Αθανασίου είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στην Νευροχειρουργική. Έχει κάνει Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση στη Νευροχειρουργική στο Νοσοκομείο  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (ΝΕΕΣ 1991-1998), καθώς επίσης και Μετεκπαίδευση σε ειδικές τεχνικές επεμβάσεων Σπονδυλικής Στήλης. Από το 2000 είναι Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Mediterraneo Hospital, η οποία αποτελεί Κέντρο Αριστείας με βάση τον αριθμό των περιστατικών που νοσηλεύει, την ποικιλία αυτών, τα πρωτόκολλα που ακολουθούνται και τους ποιοτικούς δείκτες των κλινικών αποτελεσμάτων.

Ο κ. Αθανασίου ειδικεύεται σε επεμβάσεις: Χειρουργικής Εγκεφάλου, Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης, Ελάχιστα Παρεμβατικές Χειρουργικές Τεχνικές Σπονδυλικής Στήλης (Minimal Invasive Spine Surgery).

Αξιοσημείωτοι σταθμοί στην καριέρα του:

  • 2009 Πραγματοποίησε την 1η επέμβαση ανευρύσματος εγκεφάλου στην Ελλάδα σε Υβριδική αίθουσα, σε συνεργασία  με επεμβατικό νευροακτινολόγο υπό αγγειογραφικό έλεγχο,
  • 2012 Διενήργησε την 1η επέμβαση Σπονδυλικής Στήλης στην Ελλάδα με τη χρήση ενδοχειρουργικού αξονικού τομογράφου Ο-ARM και συστήματος πλοήγησης (Navigation),
  • 2017 Χρησιμοποίησε για 1η φορά στην Ελλάδα νευροχειρουργικό μικροσκόπιο με τεχνική χρωματογράφησης FL560 YELLOW για αφαίρεση όγκου εγκεφάλου.

Θέλετε να κλείσετε το ραντεβού σας;