Η Ειρήνη Σιδέρη, MD,MSc γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Είναι έγγαμη και μητέρα τριών παιδιών.
Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια απέκτησε τον τίτλο της Ειδικότητας στην Ψυχιατρική από το Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος της Μοριακής Ιατρικής με κατεύθυνση στη Νευροβιολογία, του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει την θεραπευτική και εκπαιδευτική της κατάρτιση στο Θεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Υπαρξιακής Συστημικής προσέγγισης ‘Αντίστιξη’. Έχει παρακολουθήσει επίσης, τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα των Τμημάτων Γνωσιακής και Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας της Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΕΚΠΑ.

Υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης στο Ειδικό Ιατρείο Γυναικών, Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Συνεργάζεται ως Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια με το Θεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Υπαρξιακής Συστημικής προσέγγισης “Αντίστιξη”, με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον κ. Καραγιάννη Δημήτριο. Παράλληλα, αναλαμβάνει την αντιμετώπιση κλινικής ψυχοπαθολογίας, άτομα σε Ατομική ψυχοθεραπεία, Θεραπεία ζεύγους, Οικογενειακή θεραπεία και Ομαδική ψυχοθεραπεία στο ιδιωτικό της ιατρείο.

Είναι Ιδρυτικό Μέλος της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας Γυναικών, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ) και μέλος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.

Θέλετε να κλείσετε το ραντεβού σας;