Η τεχνική του αποκλεισμού όπως περιγράφεται για τα σπλαγχνικά νεύρα μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια σε διάφορες περιοχές του σώματος με σκοπό να αντιμετωπίσει τον πόνο που προέρχεται από μια σειρά υποκείμενων νοσημάτων όπως:

• Αποκλεισμός με έγχυση τοπικού αναισθητικού ή εφαρμογή ραδιοσυχνότητας του αναστομωτικού κλάδου της συμπαθητικής αλυσίδας για την αντιμετώπιση της οσφυαλγίας που οφείλεται σε εκφύλιση του μεσοσπονδύλιου δίσκου ή σε κάταγμα σπονδύλου.

• Αποκλεισμός με έγχυση τοπικού αναισθητικού ή εφαρμογή ραδιοσυχνότητας του σφηνοϋπερώιου γαγγλίου για την αντιμετώπιση της νευραλγίας του τριδύμου.

• Αποκλεισμός με έγχυση τοπικού αναισθητικού ή εφαρμογή ραδιοσυχνότητας του αστεροειδούς γαγγλίου για την αντιμετώπιση του πόνου που προέρχεται από έρπητα ζωστήρα ή της μεθερπητικής νευραλγίας, του καρκινικού πόνου της κεφαλής, του τραχήλου ή των άνω άκρων, της αρτηριακής εμβολής, της αγγειακής ανεπάρκειας κ.ά.

Περισσότερα για τις μεθόδους θεραπείας, ενδοαρθρική έγχυση φαρμάκου και των εφαρμογών ραδιοσυχνότητας,  μπορείτε να διαβάσετε στα σχετικά κείμενα της ιστοσελίδας μας.