Οι ασθενείς με καρκίνο αναφέρουν πόνο σε όλες τις φάσεις της νόσου, ακόμη και μετά το πέρας της θεραπείας τους, σε αρκετά υψηλά ποσοστά.

Η μία λύση για πρόσβαση στην ανακούφιση είναι η επίσκεψη σε ένα ιατρείο πόνου, όπου ο καρκινικός πόνος αναλύεται, καταγράφεται και παρακολουθείται. Ανάλογα με τη βαρύτητα του πόνου και το στάδιο της νόσου προτείνεται η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή ή επεμβατικές τεχνικές που έχουν δείξει πολύ καλά αποτελέσματα, όπως ο αποκλεισμός ή η καταστροφή σπλαγχνικών νεύρων, η εφαρμογή ραδιοσυχνότητας, η υπαραχνοειδής έγχυση φαρμάκου, διέγερση του νωτιαίου μυελού και των περιφερικών νεύρων.

Η άλλη λύση, στην οποία στρέφονται ολοένα και περισσότεροι ασθενείς ή μέλη του στενού τους οικογενειακού περιβάλλοντος είναι η φροντίδα του καρκινικού πόνου στο σπίτι.

 

Η σημασία της Φροντίδας Καρκινικού Πόνου Στο Σπίτι για τον ασθενή…

Όταν κάποιος πονάει πολύ ή δε νοιώθει καλά, η μετακίνησή του από το σπίτι στο ιατρείο ή το νοσοκομείο προκειμένου να λάβει την απαιτούμενη θεραπεία, μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολη και σε κάποιες περιπτώσεις αδύνατη υπόθεση.

Η Μονάδα Φροντίδας Therapia Specialists προσφέρει την επιλογή για φροντίδα του καρκινικού πόνου στο σπίτι: Ο θεράπων ιατρός θα πάρει το αναλυτικό ιατρικό ιστορικό σας, θα συνυπολογίσει τη βαρύτητα του πόνου, το στάδιο της νόσου και τις λεπτομέρειες της καθημερινής σας ζωής για να σας προτείνει την κατάλληλη θεραπευτική προσέγγιση για την αντιμετώπιση του πόνου. Η εξατομικευμένη παροχή υπηρεσιών στο σπίτι είναι μία επιλογή που επιτρέπει στους ασθενείς να λαμβάνουν καθημερινή βοήθεια με την προσωπική φροντίδα που χρειάζονται από έμπειρους επαγγελματίες υγείας σε οικείο περιβάλλον.

 

…και για την οικογένεια

Η δυνατότητα παροχής φροντίδας του καρκινικού πόνου στο σπίτι είναι σημαντική όχι μόνο για τον πάσχοντα, αλλά και για το οικογενειακό του περιβάλλον, καθώς επιτρέπει στην οικογένεια να κατανοήσει καλύτερα το πρόβλημα και να σχετιστεί πιο αποτελεσματικά με τη διαδικασία διαχείρισης και αντιμετώπισής του.

Πέραν τούτου, η παροχή φροντίδας κατ ‘ οίκον απαλλάσσει τους φροντιστές από την υποχρέωση να μεταφέρουν τον ασθενή επανειλημμένως στο ιατρείο ή το νοσοκομείο προκειμένου να λάβει τη θεραπεία του ή να μεριμνούν εκείνοι για την ορθή χορήγηση της φαρμακευτικής αγωγής. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο καρκινικός πόνος δεν εξαντλεί μόνο τον πάσχοντα αλλά και τους ανθρώπους που είναι επιφορτισμένοι με τη φροντίδα του.