Ο Amar Salti, MD, EDRA αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή της Τυνησίας το 1987.
Ολοκλήρωσε τη Διδακτορική του διατριβή στο Παρίσι το 1991 όπου πήρε και την ειδικότητά του στην Αναισθησιολογία και Χειρουργική Ανάνηψη.

Υπήρξε εξωτερικός συνεργάτης Αναισθησιολόγος στο Broussais Hospital στο Παρίσι (Παρίσι, Φεβ.1998 – Ιούν.2000), διετέλεσε Επιμελητής Αναισθησιολόγος – Εντατικολόγος στο Νοσοκομείο Saint Michel Hospital (Παρίσι Δεκ. 1991 – Ιούλ. 1993), Ανώτερος Επιμελητής Αναισθησιολόγος – Εντατικολόγος και Αλγολόγος στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του Lagny Hospital (Παρίσι, Ιούλ.1993 – Οκτ. 2002) και Διευθυντής Αναισθησιολογίας και Επεμβατικής Ιατρικής για τον Πόνο στο Zayed Military Hospital (Άμπου Ντάμπι, Οκτ. 2002 – Ιούλ. 2015). Από τον Αύγουστο του 2015 ως σήμερα είναι Διευθυντής Αναισθησιολογίας και Επεμβατικής Ιατρικής για τον Πόνο στο Sheikh Khalifa Medical City – Cleveland Clinic και διατηρεί τη θέση του ως Σύμβουλος στην Υγειονομική Αρχή των Αραβικών Εμιράτων από το 2007.

Μετρά πλήθος δημοσιεύσεων και συμμετοχών σε ιατρικά συνέδρια, έχει τεράστια ακαδημαϊκή και διδακτική εμπειρία ως προσκεκλημένος ομιλητής και ως καθηγητής σε σχολές και είναι μέλος σε Διεθνείς Αναισθησιολογικές Εταιρείες.

Θέλετε να κλείσετε το ραντεβού σας;