Τι είναι η Κρυσταλλοθεραπεία και πώς λειτουργεί;

Η θεραπεία με κρυστάλλους είναι μια εναλλακτική ολιστική θεραπεία η οποία χρησιμοποιεί την ενεργειακή ισχύ των κρυστάλλων για την αποκατάσταση της ισορροπίας και την ευεξία του μυαλού και του σώματος.

Ξεκινάμε από την παραδοχή ότι ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελείται από ενέργειες, οι οποίες όταν μπλοκάρουν ή είναι στάσιμες, μπορούν να προκαλέσουν ανισορροπία και ασθένειες. Οι κρύσταλλοι βοηθούν στην απεμπλοκή των ενεργειών στην αποκατάσταση των ισορροπιών και κατευθύνουν την ενέργεια εκεί που χρειάζεται για την ίαση του σώματος και του νου.

Πώς εφαρμόζεται η Κρυσταλλοθεραπεία και πόσες συνεδρίες είναι απαραίτητες;

Ξαπλώνετε χαλαρά και κλείνετε τα μάτια σας, ενώ ο θεραπευτής σας θα αρχίσει να τοποθετεί κρυστάλλους πάνω και γύρω από το σώμα σας με συγκεκριμένο τρόπο ώστε να ξεμπλοκάρει ή να κατευθύνει την ενέργεια με ευεργετικά αποτελέσματα. Οι κρύσταλλοι παραμένουν στη θέση τους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ανάλογα με την περίπτωση.

Όταν τελειώσει η συνεδρία, ο θεραπευτής σας θα αφαιρέσει τους κρυστάλλους και θα σας ενθαρρυνθεί να αποκτήσετε πάλι συνείδηση του σώματος και του περιβάλλοντός σας.

Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται δεν είναι συγκεκριμένος και εξαρτάται από το ζητούμενο θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται η Κρυσταλλοθεραπεία;

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι κρυστάλλων με διαφορετικές ιδιότητες. Η επιλογή των κρυστάλλων και η τοποθέτησή τους εξαρτάται από τον θεραπευτικό στόχο ο οποίος καθορίζεται με μία αρχική συμβουλευτική συνεδρία, πριν τη συνεδρία θεραπείας, κατόπιν λήψης ιατρικού ιστορικού και συζήτησης με τον ασθενή.

Ενδεικτικά, η Κρυσταλλοθεραπεία εφαρμόζεται στις δερματικές παθήσεις, στους ρευματισμούς, στις παθήσεις του πεπτικού συστήματος, στις κεφαλαλγίες και έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στη μείωση του στρες, στην υγεία της καρδιάς και της όρασης.