Πολλοί άνθρωποι νοιώθουν μυϊκή εξάντληση μετά από έντονη αερόβια ή αναερόβια προπόνηση στο γυμναστήριο κι όμως παραβλέπουν τη σημασία της σωστής αποθεραπείας.

Το σύνηθες αποτέλεσμα είναι το καθυστερημένης εμφάνισης μυϊκό άλγος (ΚΕΜΑ) γνωστό στους αθλητές και ως DOMS. Πρόκειται για έντονο μυϊκό πόνο που εμφανίζεται 12 έως 24 ώρες μετά την άθληση και κορυφώνεται 1-3 μέρες μετά.

Μυς που είναι ευαίσθητοι στο άγγιγμα, μειωμένο εύρος κίνησης, οίδημα, απώλεια μυϊκής δύναμης είναι κάποια από τα συμπτώματα που θα επηρεάσουν δυσμενώς το πρόγραμμα προπόνησης του αθλητή για αρκετές ημέρες. Όταν τα συμπτώματα είναι πολύ έντονα ή αν δεν υπάρχει η πολυτέλεια χρόνου ώστε το σώμα να αυτοϊαθεί με το δικό του ρυθμό η παροχή ιατρικής φροντίδας είναι συχνά η καλύτερη πορεία δράσης.

Η θεραπεία Exercise Fatigue Treatment, προσαρμοσμένη στη θεραπεία της κόπωσης των μυών, είναι ο γρηγορότερος και αποτελεσματικότερος τρόπος για τη μυϊκή αποκατάσταση, ανακουφίζοντας τον πάσχοντα σε 45 λεπτά ή ακόμα λιγότερο.

Πώς γίνεται αυτό; Μέσω της άμεσης ενυδάτωσης. Η αποκατάσταση των μυών καθυστερεί σε περίπτωση αφυδάτωσης του οργανισμού και η αποτελεσματική αναπλήρωση των υγρών μετά από σκληρή άσκηση δεν είναι απλή υπόθεση. Η άμεση διοχέτευση υγρών και θρεπτικών συστατικών κατ’ ευθείαν στο αίμα αποτελεί πλεονέκτημα όταν δεν υπάρχει διαθέσιμος χρόνος για την επανυδάτωση.

Επιπλέον, η θεραπεία Exercise Fatigue Treatment μπορεί να εφαρμοστεί και σε προληπτικό επίπεδο, ώστε να περιοριστούν σημαντικά οι πιθανότητες για ναυτία, κράμπες, μυϊκή κόπωση και τραυματισμούς. Οι αθλητές που στοχεύουν ψηλά και ακολουθούν ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα προπόνησης γνωρίζουν πολύ καλά τους κινδύνους της αφυδάτωσης για το σώμα τους και τώρα έχουν έναν επιπλέον σύμμαχο για την αντιμετώπισή τους.