Αν ταλαιπωρείστε από χρόνιους πονοκεφάλους ή/και πόνο στο πρόσωπο και καμία φαρμακευτική θεραπεία δεν έχει καταφέρει να σας βοηθήσει, o Αποκλεισμός του Σφηνοϋπερώιου Γαγγλίου (SPG), μπορεί να σας ανακουφίσει. H διαδικασία διαρκεί κάποια λεπτά και τα αποτελέσματα είναι σχεδόν άμεσα!

 

Τι είναι ο Αποκλεισμός του Σφηνοϋπερώιου Γαγγλίου (SPG);

 

Το σφηνοϋπερώιο γάγγλιο είναι μια περιοχή νευρικών ινών που βρίσκεται πίσω από τη μύτη και είναι υπεύθυνο για τη μετάδοση των σημάτων πόνου από την κεφαλή και το πρόσωπο. Ο αποκλεισμός του είναι μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική στην οποία εφαρμόζεται μικρή ποσότητα τοπικού αναισθητικού, ώστε ο ασθενής να σταματήσει να αντιλαμβάνεται τον πόνο του προσώπου και της κεφαλής.

Αν και η διαδικασία είναι πολύ σύντομη, απαιτεί πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, επομένως μόνο εκειδικευμένοι επαγγελματίες μπορούν να την κάνουν.

Καλέστε στο ιατρείο μας ΤΗERAPIA SPECIALISTS στο 2114188638 για να σας βοηθήσουμε να απαλλαγείτε από τον πονοκέφαλο.

 

Σε ποιές περιπτώσει εφαρμόζεται αυτή η τεχνική;

 

Ο Αποκλεισμός του Σφηνοϋπερώιου Γαγγλίου (SPG) είναι μια αποδεδειγμένη θεραπευτική μέθοδος για πολλές καταστάσεις που προκαλούν αφόρητο πονοκέφαλο όπως:

 

 • Νευραλγία Τριδύμου Νεύρου
 • Ημικρανία
 • Αθροιστική Κεφαλαλγία
 • Άτυπη Προσωπαλγία
 • Καρκινικό Πόνο της Κεφαλής και του Τραχήλου

 

Άλλες πιθανές ενδείξεις της μεθόδου αυτής είναι:

 

 • Έρπης Ζωστήρας
 • Μεθερπητική Νευραλγία
 • Αγγειοκινητική Ρινίτιδα
 • Μετατραυματική Κεφαλαλγία
 • Σύνδρομο σύμπλοκου περιοχικού άλγους

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Αποκλεισμού του Σφηνοϋπερώιου Γαγγλίου (SPG);

 

Ο  Αποκλεισμός του Σφηνοϋπερώιου Γαγγλίου είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική διαδικασία για τη θεραπεία του ανθεκτικού πονοκεφάλου. Οποιοσδήποτε ασθενής ταλαιπωρείται από χρόνιο πονοκέφαλο μπορεί να διαβεβαιώσει πόσο εξουθενωτικός μπορεί να είναι ο πονοκέφαλος αυτός. Συνήθως οι ασθενείς λαμβάνουν αρκετές φαρμακευτικές θεραπείες που είται είναι ΜΗ αποτελεσματικές , είτε έχουν σημαντικές ανεπιθύμητες ενέργειες. Σε αντίθεση με τα φάρμακα, αυτή η διαδικασία μπορεί να προσφέρει άμεση ανακούφιση και να απαλλάξει τους ασθενείς από την καθημερινή ταλαιπωρία της λήψης φαρμάκων.

 

Πόσες θεραπείες SPG θα χρειαστεί ένας ασθενής;

 

Αρχικά γίνονται δύο διαγνωστικές συνεδρίες με σκοπό να βεβαιωθεί ότι το  σφηνοϋπερώιο γάγγλιο είναι όντως η πηγή του πόνου. Αφού γίνει αυτό, ο αποκλεισμός του γαγγλίου μέσω καταστροφής των νευρικών ινών γίνεται σε μία φορά και θα σας ανακουφίσει για πολλούς μήνες.

 

Πότε θα νιώσει καλύτερα ο ασθενής;

 

Το αποτέλεσμα της θεραπείας θα χρειαστεί κάποιες μέρες μέχρι να φτάσει στο μέγιστο και ο ασθενής να ανακουφιστεί πλήρως από τον πονοκέφαλο.

 

Πώς θα ξέρω αν ο Αποκλεισμός του Σφηνοϋπερώιου Γαγγλίου (SPG) είναι η κατάλληλη θεραπεία για εμένα;

 

Αν υποφέρετε από:

 • έντονο πόνο στο πρόσωπο
 • πονοκέφαλο (συμπεριλαμβανομένων των ημικρανιών)
 • ή νευραλγία του τριδύμου νεύρου

 

που δεν υποχωρούν με φαρμακευτική αγωγή ή άλλες συντηρητικές θεραπείες, ο SPG μπορεί να είναι μια καλή θεραπευτική επιλογή για εσάς. Καλέστε στο ιατρείο μας ΤΗERAPIA SPECIALISTS στο 2114188638, για να αξιολογήσουμε τα συμπτώματα σας και να αναπτύξουμε μαζί το κατάλληλο θεραπευτικό πλάνο για εσάς.

 

Παράγοντες κινδύνου

 

Κάθε επεμβατική θεραπεία συνοδεύεται από κάποιους κινδύνους και κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη διαδικασία ο κίνδυνος είναι πολύ μικρός. Θεωρείται κατάλληλη μη-χειρουργική θεραπεία για ασθενείς που υποφέρουν από διάφορα αίτια πονοκεφάλου. Πιθανές επιπλοκές όπως η λοίμωξη και η αιμορραγία είναι εξαιρετικά σπάνιες.

 

Οι πιο συχνές επιπλοκές είναι

 • η αίσθηση ‘πικρής γεύσης’
 • το μούδιασμα του στοματοφάρυγγα

 

και είναι εντελώς ακίνδυνες. Ενίοτε οι ασθενείς αναφέρουν και αίσθημα ζάλης, το οποίο ωστόσο τυπικά περνά μόνο του εντός 20-30 λεπτών. Σημαντικό είναι επίσης πριν τη διαδικασία, ο ειδικός να γνωρίζει για πιθανές αλλεργίες που μπορεί να έχετε σε συγκεκριμένες ουσίες (π.χ. ιώδιο) ή σε τοπικά αναισθητικά, ώστε να αποφευχθεί κάποια αλλεργική αντίδραση.

 

Αποτελέσματα της μεθόδου

 

Ο Αποκλεισμός του Σφηνοϋπερώιου Γαγγλίου είναι μια αξιόπτιστη μέθοδος η οποία τα τελευταία χρόνια έχει μελετηθεί πολύ χάρη στην αποτελεσματικότητα της να θεραπεύει τον οξύ και χρόνιο πόνο κεφαλής και προσώπου. Όπως ήδη αναφέρθηκε, κλινικές δοκιμές και οι στατιστικές τους αναλύσεις έχουν αποδείξει την καταλληλότητα της μεθόδου στη θεραπεία:

 • του χρόνιου πονοκεφάλου
 • της νευραλγίας του τριδύμου νεύρου
 • της αγγειοκινητικής ρινίτιδας
 • της ερπητικής νευραλγίας
 • καρκινικού πόνου κεφαλής και τραχήλου

 

Επίσης εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα του SPG στην αντιμετώπιση των ημικρανιών και των αθροιστικών κεφαλαλγιών.

 

Σε επιστημονική έρευνα του 2005, στην οποία εφαρμόστηκε Αποκλεισμός του Σφηνοϋπερώιου Γαγγλίου σε ασθενείς με χρόνιο ανθεκτικό πονοκέφαλο, τα αποτελέσματα έδειξαν ανακούφιση από τον πόνο σε 86% των ασθενών.

 

Μια ακόμη έρευνα, στην οποία χρησιμοποιήθηκε SPG σε ασθενείς με νευραλγία του τριδύμου νεύρου, τα αποτελέσματα έδειξαν πλήρη ανακούφιση από τον πόνο στο 100% των ασθενών εντός 24 μηνών από την έναρξη της θεραπείας.

 

 

Η αποστολή μας στο ιατρείο μας THERAPIA SPECIALISTS είναι να βοηθήσουμε του ασθενείς μας να μπορούν να απαλλαγούν από τον πονοκέφαλο . Καλέστε μας στο 2114188638, για να σας βοηθήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.