Να ξεκινήσουμε από τα βασικά: Ποια η διαφορά μεταξύ του απλού κρυολογήματος και της γρίπης

Η γρίπη και το κοινό κρυολόγημα έχουν παρόμοια συμπτώματα και είναι συχνά δύσκολο να τα ξεχωρίσουμε. Και στις δύο περιπτώσεις, μιλάμε για νόσους του αναπνευστικού συστήματος που, ωστόσο, προκαλούνται από διαφορετικούς ιούς.

Η γρίπη είναι πολύ χειρότερη από το κοινό κρυολόγημα με πιο έντονα και επιβλαβή συμπτώματα. Οι άνθρωποι που έχουν απλώς «κρυώσει» πιθανότατα θα έχουν μπούκωμα ή καταρροή και λίγο πυρετό, αλλά σπάνια θα αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας και επιπλοκές που μπορούν να οδηγήσουν στο νοσοκομείο, κάτι που συχνά συμβαίνει στην περίπτωση της γρίπης.

Τα συμπτώματα ενός κρυολογήματος περιλαμβάνουν συμφόρηση, αδυναμία και κόπωση, πονόλαιμο, φτέρνισμα και βήχα. Στη γρίπη εμφανίζονται πυρετός, βήχας, πονόλαιμος, πονοκέφαλος, κόπωση, μπούκωμα και καταρροή, πόνος των μυών.

 

Πρόληψη του κρυολογήματος και της γρίπης

  • Το πρώτο βήμα στην πρόληψη είναι το πλύσιμο των χεριών. Να πλένετε τα χέρια σας με ζεστό νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα αρκετές φορές καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Κάνετε χειραψίες, αγγίζετε αντικείμενα που αγγίζουν και άλλοι, δουλεύετε σε πληκτρολόγια, μιλάτε στο τηλέφωνο ή σερφάρετε στο κινητό. Το πλύσιμο το χεριών αποτελεί σημαντική προφύλαξη για να κρατήσει εσάς και τους γύρω σας υγιείς.
  • Αποφύγετε να αγγίζετε τα μάτια και τη μύτη σας όλη την ημέρα, καθώς αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες πύλες για την είσοδο μικροβίων στον οργανισμό σας.
  • Περισσότερος ύπνος! Οι γιατροί συστήνουν μια σταθερή δόση ύπνου οκτώ έως δέκα ώρες κάθε βράδυ για την ενίσχυση του οργανισμού. Ένας κουρασμένος οργανισμός είναι πιο ευάλωτος στα χτυπήματα του κρυολογήματος και της γρίπης.
  • Να αποφεύγετε το αλκοόλ όταν νοιώθετε ότι κάτι σας περιτριγυρίζει. Το αλκοόλ εμποδίζει την ικανότητα του οργανισμού σας να «επισκευάζει» τις φθορές και μάλιστα διαταράσσει τους κύκλους ύπνου που λειτουργούν προς αυτή την κατεύθυνση.
  • Αναπόσπαστο μέρος της διατήρησης της υγείας σας είναι η διατροφή σας Θωρακίστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα με υγιεινή τροφή. Μια διατροφή πλούσια σε χυμούς φρούτων, λαχανικών και μεγάλες δόσεις βιταμίνης C θα συμβάλλει στην προστασία σας από ιούς.
  • Και φυσικά, κρατήστε τις αποστάσεις σας από ανθρώπους που πάσχουν. Η διατήρηση μιας ασφαλούς απόστασης από οποιονδήποτε εμφανίζει τα συμπτώματα κρυολογήματος ή γρίπης είναι ένα άλλο μέτρο ασφάλειας. Αυξάνετε την πιθανότητα μόλυνσης όταν βρίσκεστε κοντά σε κάποιον που είναι άρρωστος, ειδικά όταν δεν έχετε πάρει τις απαραίτητες προφυλάξεις. Και μη φοβάστε ότι θα φανείτε αγενείς, το πιο πιθανό ότι και ο ίδιος θα ανησυχεί μήπως σας κολλήσει!

Αντιμετώπιση των πρώτων συμπτωμάτων

Παρόλα τα μέτρα που λάβατε, τελικά σας έπιασε. Καταβολή, κόπωση, μπούκωμα, λίγα ρίγη. Μπορείτε ακόμα να το προλάβετε ή να ανακουφίσετε τα συμπτώματα. Να πώς:

  • Μείνετε ενυδατωμένοι: Τα άφθονα υγρά, το νερό, τα αφεψήματα και οι χυμοί φρούτων είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε όταν έχετε κρυώσει. Ο πυρετός είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα συμπτώματα της γρίπης και συχνά μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση και στην απώλεια ουσιωδών συστατικών για την άμυνα του οργανισμού.
  • Κάνετε γαργάρες: Δοκιμάστε με ζεστό-χλιαρό νερό και μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι και χυμό λεμονιού. Εναλλακτικά, δοκιμάστε με ζεστό αλατόνερο αρκετές φορές καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι εξουδετερώνετε τα επιβλαβή βακτηρίδια και καταπραΰνετε τον πονόλαιμο και τον ερεθισμό.
  • Δοκιμάστε τη βιταμίνη C: Οι μεγάλες δόσεις βιταμίνης C μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της γρίπης. Ο χυμός πορτοκαλιού είναι μια σταθερή πηγή φυσικής βιταμίνης C, αλλά στην περίπτωση της γρίπης τα συμπληρώματα είναι επιβεβλημένα ώστε το σώμα σας να εξασφαλίσει αρκετή ποσότητα για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων.

Αν, παρά τις προσπάθειές σας, το πράγμα ξεφύγει και πέσετε στο κρεββάτι, υπάρχουν ακόμη πιο δραστικές λύσεις για την αντιμετώπιση της γρίπης και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Η προληπτική θεραπεία της Μονάδας Therapia Specialists Immune System IV Treatment, υψώνει ασπίδα προστασίας απέναντι στα κρυολογήματα και τη γρίπη και η Cold & Flu IV Treatment με υψηλές δόσεις της αντιοξειδωτικής βιταμίνης C σε συνδυασμό με μαγνήσιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β στη σωστή αναλογία μαζί με αντιφλεγμονώδη φάρμακα και ενυδατικούς παράγοντες μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σας να αποβάλει τον ιό σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα. Τέλος, η ενδοφλέβια χορήγηση Ο3 (όζοντος) είναι μία αποτελεσματική συμπληρωματική θεραπεία που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθάει τον οργανισμό να καταπολεμήσει γρηγορότερα τους επιθετικούς ιούς.